Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Letný jahodový koláč

25. 6. 2023Perfetto
Príprava / Varenie 60 min
Počet porcií 12 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Vajíčka (cesto) 6 ks
  • Múka Dolci e Frolle "00" (cesto) 140 g
  • Kryštálový cukor (cesto) 180 g
  • Kakao (cesto) 40 g
  • Rastlinný olej (cesto) 6 PL
  • Tvaroh (krém) 250 g
  • Ricotta (krém) 250 g
  • Smotana min. 33% (krém) 250 ml
  • Vanilínový cukor (krém) 2 ks
  • Morušový džem Podľa potreby
  • Jahody Podľa potreby

Postup

Začneme tým, že si oddelíme bielka od žĺtkov a z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. K pripravenému snehu pomaly pridávame cukor a šľaháme pokiaľ sa nám kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Keď nám vznikne pekná lesklá hmota, začneme do nej po jednom pri nižších otáčkach zašľahávať žĺtka. 

Za stáleho šľahania do zmesi po lyžiciach prilejeme olej. Preosejeme si múku spolu s kakaom, ktorú po častiach zľahka metličkou vmiešame do pripravenej hmoty. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a plech niekoľko krát buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. 

Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút. Upečený koláč vytiahneme z trúby a ešte teplý ho potrieme morušovým džemom. Kým nám koláč bude chladnúť pripravíme si krém.

V mise si zmiešame smotanu s jemným tvarohom, ricottou, smotanou a cukrom. Mixérom vyšľaháme hladký krém, ktorý navrstvíme na vychladnutý koláč. Na krém poukladáme nakrájané jahody a koláč dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

 

Takto pripravený koláč krájame na kocky a podávame s dobre vychladeným letným vínom z juhu Talianska - Tenuta Giustini Avoglia Rosato.