Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Paradajková polievka

5. 8. 2020Perfetto
Bezlepkové
Príprava / Varenie 60 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Paradajková Pasata 500 g
  • Cesnak 3 strúčiky
  • Cibuľa 1 - 2 (podľa veľkosti)
  • Bazalka 2 - 4 čerstvé vetvičky
  • Extra panenský olivový olej 3 - 4 polievkové lyžice
  • Mleté čierne korenie Podľa potreby
  • Morská soľ Podľa potreby
  • Paradajky klasické 3 ks
  • Smotana na varenie 150 ml
  • Parmigiano Reggiano 50 - 70 g

Postup

Paradajky vložíme do vriacej vody približne na 1 - 2 minúty. Následne ich vyberieme a vložíme do ľadovej vody pokiaľ vychladnú. Tak paradajky pekne očistíme od šupky. V hrnci rozpálime olivový olej a pridáme nadrobno nasekanú cibuľku.

Orestujeme pokial cibuľka nadobudne zlatistú farbu. Hneď nato pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme očistené paradajky nakrájané na menšie kúsky a varíme približne 5 minút. Paradajkovú polpu spolu s bazalkou a privedieme postupne do varu.

Do polpy pridáme soľ podľa chuti a takisto čierne korenie. Keď je hmota prevretá, podlejeme ju asi 1l vody a necháme prevrieť. Polievku na záver ešte dochutíme smotanou na varenie a necháme variť približne 7 - 10 minút.

Servírujeme do hlbokých tanierov. Vyskúšajte párovať paradajkovú polievku s vínom, ktor svojou vôňou pripomína listy z paradajok.