Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Sendvič Caprese

5. 8. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 5 min
Počet porcií 1 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Talianska bageta 1
  • Extra panenský olivový olej 1 - 4 polievkové lyžice
  • Mozzarella mäkká 120 g
  • Paradajky 150 g
  • Bazalka 4 - 7 lístkov
  • Morská soľ podľa potreby
  • Mleté čierne korenie podľa potreby
  • Listový šalát podľa potreby na dekoráciu
  • Krémové balsamico podľa potreby
  • Gorgonzola 120 g

Postup

Zúbkovaným nožom prerežeme talianskú bagetu pozdĺžne na dve polovice. Vnútrajšok oboch častí bagety polejeme extra panenským olivovým olejom a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 2 - 3 minúty. Po vybraní bagetky z rúry na jednu zo strán bagety poukladáme bazalkové listy a nakrájané paradajky.

Paradajky posypeme soľou, čiernym korením a postriekame krémovým balsamicom podľa chuti. Na druhú polovicu bagetky doplníme nakrájanú mozzarellu a syr gorgonzola. Rúru predhrejeme na 150-160 stupňov a bagetky necháme piecť 1 - 3 minúty, pokiaľ sa mozzarela pekne roztečie.

Po vybraní z rúry bagetku spojíme dokopy a dozdobíme paradajkami listovým šalátom podľa chuti a môžme podávať. K sendviču Caprese môžete kombinovať bublinky s nízkym obsahom zostatkovéhu cukru alebo svieže víno.