Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Hrianky s olivami kalamata

5. 8. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 7

Ingrediencie

  • Taliansky chlieb alebo iný druh pečiva 1 ks
  • Paradajkovo - syrové pesto 1 ks
  • Olivy Kalamata 7 - 13 ks
  • Syr pecorino 20 - 30 g
  • Cesnak Drvený podľa potreby
  • Extra panenský olivový olej podľa potreby
  • Bazalka 2 - 4 lístky

Postup

Nakrájame chlieb na približne 1 - 2 centimetrové plátky. Panvicu pokvapkáme olivovým olejom, aby nám chlieb pekne nasiakol olejom a na miernom plameni zľahka opečieme nakrájané chlebové plátky. Keď máme chlieb do chrumkava opečený pridáme trocha granulovaného cesnaku a pesto, ktoré sa snažíme rovnomerne rozotrieť na každú hrianku v hrubšej vrstve.

Následne na hrianky s pestom poukladáme syr pecorino. Olivy kalamata očistíme od kôstky, nakrájame na menšie kúsky a posypeme vrch hrianky s pestom a syrom. Na koniec hrianky dozdobíme posekanou bazalkou a môžme podávať.

K tomuto predjedlu doporučujeme podávať kompaktné biele víno s jemnou orieškovou dochuťou.