Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Paradajkovo - balzamikový šalát

5. 8. 2020Perfetto
Bezlaktózové
Príprava / Varenie 10 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Slivkové paradajky alebo iný druh paradajok 4 ks
  • Extra panenský olivový olej 2 - 5 polievkové lyžice
  • Balzamikový ocot 2 - 3 polievkové lyžice
  • Granulovaný cesnak podľa potreby
  • Čerstvé alebo sušené oregano podľa potreby
  • Bazalka 4 - 7 lístkov
  • Morská soľ jemná Podľa potreby
  • Mleté čierne korenie Podľa potreby
  • Kapary so stopkou 10 - 15 ks
  • Opečená bagetka 4 ks
  • Cherry paradajky 16 - 20 ks

Postup

Ako prvé si pripravíme všetky ingrediencie a nakrájame si paradajky. Z veľkých paradajok vyrežeme jadierka a následne paradajky pokrájame na malé štvorcové kúsky. Cherry paradajky si rozrežeme na polovicu a všetky paradajky vložíme do veľkej misky.

Pridáme kapary so stopkou, extra panenský olivový olej, balzamikový ocot, cesnak, posekanú bazalku, oregano, soľ a čierne korenie podľa potreby a chuti. Všetko poriadne zmiešame, zakryjeme utierkou a počkáme pár minút nech sa všetky vône a chute v šaláte zmiešajú.

Naservírujeme do hlbokého taniera. Ak je potrebné tak dosolíme a dokoreníme. Ozdobíme čerstvým listom bazalky alebo oregana. Šalát podávame ako hlavné jedlo s bagetkou opečenou na olivovom oleji, všetko ale závisí od od vašej chuti a predstavivosti. K tomuto jedlu doporučujeme podávať ľahké a svieže biele víno, ktoré je vhodné aj ako aperitív a zároveň sprievodca prvým jedlom.