Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Garganelli s pistáciovým pestom

24. 8. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 12

Ingrediencie

  • Graganelli 300 - 400 g
  • Pistáciové pesto 100 g
  • Cibuľa 1/2 ks
  • Pancetta 50 - 100 g
  • Smotana na varenie 200 ml
  • Mlieko podľa potreby
  • Maslo 1 polievková lyžica
  • Soľ podľa potreby
  • Čierne korenie podľa potreby
  • Bazalka podľa potreby
  • Oregano podľa potreby
  • Syr 80 - 100 g

Postup

Zhromaždíme si všetky potrebné ingrediencie. Maslo rozpustíme vo veľkej panvici a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nasekanú Pancettu alebo šunku a pridáme pistáciové pesto.

Poriadne zmiešame, dochutíme soľou a čiernym korením (podľa chuti), bylinkami a pridáme smotanu, ak je to potrebné, pridáme trocha mlieka. Garganelli uvaríme v osolenej vode približne 6 - 10 minút a precedíme.

Na panvici následne cestoviny zmiešame s omáčkou a prídáme nasrúhaný syr. Odporúčame dozdobiť s čerstvo nakrájanými pistáciami alebo bylinkami. K jedlu doporučujeme podávať dobre vychladené biele víno typu Chardonnay, alebo inú odrodu.