Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Muffiny s lieskovcovým krémom

5. 8. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 40 min
Počet porcií 6 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Krém z lieskových orechov 190 g
  • Hladká múka 140 g
  • Kakao 50 g
  • Prášok do pečiva 9 g
  • Soľ podľa potreby
  • Maslo 60 g
  • Hnedý cukor 60 g
  • Vajíčko 1 ks
  • Mlieko 100 ml
  • Vaječný krém 200 g
  • Mandľové vločky 3 - 4 polievkové lyžice

Postup

Zhromaždíme si ingrediencie.  V miske spojíme múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a hnedý cukor. Všetko spolu rozmiešame pomocou vidličky a dávame si pozor, aby sme rozdrvili akékoľvek hrudky.

 

V druhej miske rozšľaháme vajíčko do peny, pridáme rozpustené a ochladené maslo, mliek, krém z lieskových orechov a následne dôkladne zmiešame. Keď máme druhú zmes pripravenú postupne do nej primiešavame prvú sypkú zmes. Na koniec pridáme vaječný krém a miešame až kým nedosiahneme homogénnu a hladkú zmes.

Rúru si predhrejeme na 170°C. Použijeme 12 papierových kelímkov na prekrytie 12 muffinových formičiek a všetky naplníme vymiešanou zmesou. Ozdobíme mandľovými vločkami a pečieme po dobu 20-25 minút. Po upečení ich necháme poriadne vychladiť. K dezertom doporučujeme podávať vína s vyšším zostatkovým cukrom.

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!