Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Reginelle so zajačím ragú

5. 8. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 25 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 9

Ingrediencie

  • Ragú z Králika 180 g
  • Reginelle 200 g
  • Maslo 1 polievková lyžica
  • Parmigiano reggiano 60 g
  • Čerstvý alebo sušený rozmarín podľa chuti
  • Extra panenský olivový olej 3 - 4 polievkové lyžice (pre podávanie)
  • Morská soľ podľa potreby
  • Mleté čierne korenie podľa potreby
  • Červené víno 1 dcl

Postup

Vo veľkom hrnci privedieme vodu do bodu varu spolu s olivovým olejom. Ak nám voda vrie osolíme ju a pridáme Reginelle. Varíme približne 5 - 6 minút, pokiaľ cestoviny niesu al dente. Kým sa nám varia cestoviny, na panvicu alebo do kastróla dáme trochu olivového oleja, polovicu polievkovej lyžice masla a asi 0,5 dcl vody. Hneď ako je olej rozpálený pridáme ragú z kralíka.

Ragú dochutíme štipkou morskej soli a mletého čierneho korenia, alebo podľa potreby. Odporúčame tiež pridať približne 1 -1,5 dcl červeného vína. Všetko zmiešame a varíme spolu, pokiaľ nemá ragú omáčka správnu konzistenciu (hustotu).

Hotové cestoviny, precedíme a pokvapkáme ich olivovým olejom následne presunieme do kastrólu alebo panvice a spojíme s ragú omáčkou. Pridáme druhú polovicu polievkovej lyžice masla a miešame pokiaľ sa omáčka spojí s cestovinami.

Servírujeme v hlbokých tanieroch s rozmarínom a parmezánom na vrchu. Úplne na koniec pokvapkáme trochou extra panenského olivového oleja. K tomuto jedlu doporučujeme podávať ľahké no zároveň ovocné červené víno.