Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Garganelli s tuniakom

1. 9. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 12

Ingrediencie

  • Garganelli alebo Penne 450 - 500 g
  • Tuniak filety v olivovom oleji 240 - 280 g
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • Cibuľa 1ks
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Parmigiano reggiano 100 - 120 g
  • Bazalka Čerstvá alebo sušená podľa potreby
  • Chilli paprička podľa chuti
  • Smotana 33% 50 - 70 ml
  • Mletá červená paprika podľa chuti
  • Morská soľ podľa chuti
  • Limetková šťava 10 - 15 ml

Postup

Vo veľkom hrnci privedieme vodu spolu s olivovým olejom do bodu varu. Keď nám voda zovrie, poriadne vodu osolíme a dáme variť cestoviny. 

 

Pokiaľ sa cestoviny varia, do rozmernej panvice pridáme trochu olivového oleja a počkáme pokial sa nám olej rozpáli, následne pridáme jemne posekanú cibuľku necháme chíľku do zlatista opražiť a pridáme tuniaka. Do zmesi pridáme chilli, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku soľ a následne smotanu. Keď nám smotana začne hustnúť pridáme limetkovú šťavu. Hotovú zmes odstavíme od ohňa a necháme v panvici.


 

Uvarené cestoviny, precedíme, no za žiadnych okolností neoplachujeme. Precedené cestoviny pokvapeme olivovým olejom a pridáme na panvicu k našej zmesi a miešaním spojíme. Za ustavičného premiešavania na nízkom ohni pridávame k zmesi a cestovinám parmigiano reggiano, miešame pokiaľ nie sú cestoviny jemne opražené (približne 1 - 3 minúty)
 

Servírujeme do hlbokých tanierov. Ozdobíme nastrúhaným syrom Parmigiano reggiano, čerstvou bazalkou alebo plátkami chilli papričky. K jedlu doporučujeme podávať víno typu Sauvignon alebo Ribolla Gialla.